Stránky

nedeľa 30. decembra 2012

Raz a navždy

Túto recenziu venujem E_V_E

Autor: Kiersten Whiteová
Názov: Raz a navždy
Séria:
Zlodejka duší
Diel:
Tretí
Počet strán:
400 str.


No do píp! Kiersten mi takmer privodila infarkt! Čítam totálne napätá, že ako to skončí a po otočení strany zistím, že je zapísaná už len do polovice a to je koniec. Nie koniec knihy, ale úplný koniec. Koniec úplne bombastickej série s úžasnou hrdinkou Evie ktorá zo mňa vždy vytrieskala salvy smiechu a nakoniec aj slzy. Zbožňujem ťa dievča!

Najprv niečo málo k obálke. Je nádherná a je fialová. Modelka na nej je krásna, má dokonalé šaty a s tými rozostrenými kvetmi v popredí je to geniálne. Ďalšie plus je to, že kniha nemá prebal, a všetky časti sú nádherne zladené a farebné.

Po dočítaní druhého dielu som sa kúsok bála, pretože ma mierne sklamal. Ale Raz a navždy nabralo úplne nový dych. Celá kniha je akčná a ani jedna časť nie je nudná. Všetky kúsky z predchádzajúcich dielov do seba dokonale zapadajú a konečne sa dočkáme rozuzlenia. Evie má za úlohu otvoriť bránu a konečne vrátiť nadprirodzených tam, odkiaľ prišli. Znamená to síce, že MAKNAB sa rozpadne, ale povedzme si pravdu, nikdy nehral férovo. 

Na to, aby sa záchrana podarila, sa musí Evie spojiť s prijateľnými nepriateľmi, ktorý sú aj tak priatelia a bez nich by si neužila toľko zábavy a nedotiahla by to celé do konca. Možno ste sa dovtípili, že mená ktoré mám na mysli sú Reth a Jack. Zvlášť pozornosť musím venovať aj upírke Ariane, ktorá si ma získala a bola správna. Jej postava si toho veľa v minulosti prežila a zaslúžila si šťastný koniec. Vlastne všetci si zaslúžili presne taký koniec, akého sa dočkali.

Autorke dávam obrovské plus za to, že nás neobťažovala ľúbostným trojuholníkom. Láska, ktorú stvorila medzi Lendom a Evie je nádherná, jemná a nevinná. Takže tam neboli žiadne vnútorné bláboly hrdinky o tom, koho si vybrať. Namiesto bezduchých výlevov, sa Whiteová venovala duchaplným zápletkám a akcii. Pri čítaní som si ani raz nepomyslela, že sa nudím a maximálne som si to užívala.

Normálne mám chuť otvoriť šampanské a tancovať! Taká som nadšená zo zakončenia a vlastne aj z celej trilógie. Komu sa páčili predchádzajúce časti, túto bude milovať. Svet víl je plný nástrah a keď vás raz chytí, už vás nepustí. No a takto by sa dala zhodnotiť aj celá séria, pretože je veľmi vábivá a má čo ponúknuť. Ďakujem autorke za to, že napísala tak perfektné knihy a ďakujem Fortune, že ich vydala na Slovensku.
PS: Bolo by z toho neskutočne dobré anime!

Astesia

Koncoročné bláboly

Tak čo milovníci kníh a fantasy života. Ako trávite posledné dni v roku 2012? Ja oddychujem, pomáham, čítam, mocem sa, sledujem anime a tak podobne. Občas si uchmatnem koláčik a navarím čajík. Aký bol podľa vás tento rok? Bohatý na knihy,alebo nie? Ten môj bol veľmi pestrý. Knihy ma uchvátili, sklamali, rozplakali, rozosmiali a vyvolali aj mnoho iných pocitov. Prvého januára, mám pripravný článok, v ktorom zhrniem knihy prečítané v roku 2012. Má mnoho kategórií a možno do vtedy pribudne aj nejaká ďalšia. Najradšej by som dala každej knihe osobitnú kategóriu, ale to by bolo veľmi dlhé na prečítanie. Mala by som sa venovať aj škole, ale povedala som si, že to stíham až po novom roku. Veď skúšky na mňa určite počkajú...:D alebo nie? Treba si ešte vychutnať posledné dni a potom sa vrhnúť do nového roka s predsavzatiami a energiou na ich splnenie ;)

Astesia

sobota 29. decembra 2012

On my wishlist *25


Meme má na svedomí Book Chick City. Každý týždeň uverejním jednu kihu, ktorúchcem mať na svojej poličke, alebo si je prečítať. Môžu to byť knihy staré, nové, očakávané...Proste knihy.


Opäť kniha, o ktorej viem veľmi málo. Má peknú obálku a aj anotáciu. Anjel nie je moje obľúbené fantasy stvorenie, ale aj tak by som si to rada prečítala. Vyzerá to viac ako temný anjel podľa obálky, tak dúfam, že to aj také bude.

Astesia

piatok 28. decembra 2012

I´m obsessed with...*2

Len tak sa motám po blogoch a aha čo som našla. Toto meme si ukradnem z blogu Knižní koutek ktorý si vedie Emily.L. Zapáčilo sa mi a tak budem prispievať. Úlohou je zverejniť hociktorú moju závislosť a pridať k nej krátky popis =) Tak smelo do toho Astesia :D

Dnes prezradím niečo z hudobnej oblasti. Kapela,ktorou som posledné mesiace posadnutá je...

CROWN THE EMPIRE

Chalani sa skutočne dotkli mojej duše. V ich piesniach je neskutočne veľa spomienok na nádherné dni, ale aj na smutné noci. Ich hudba ma napĺňa niečim magickým a to by mala dokázať každá kapela! Vždy keď ich počúvam, tak mám zimomriavky aj na zadku :D
Fotka chalanov =>


A ešte dve mnou vybrané piesne =>
1. Má aj krásny klip, aj text a aj hudbu.

2. Ma dostala hudbou.

Tak, teraz sa uvidí,či má niekto podobný hudobný vkus/nevkus, ako ja =) Ak nie, tak si aspoň rozšírite obzory =)

Astesia


utorok 25. decembra 2012

Škola Noci 2 - Zradená

Autor: P.C. Castová a Kristin Castová
Názov: 
Zradená
Séria: 
Škola Noci
Diel:
Druhý
Počet strán: 
264 str.




Druhé pokračovanie viacdielnej série Škola Noci s názvom Zradená, nadväzuje na prvú časť. Zoey sa podarilo nakopať zadok zlému upírskemu mláďaťu a prevzala prestížny spolok. Získala super chalana a priateľov, ale aj napriek tomu jej nestúpla výnimočnosť do hlavy a ostala sama sebou.

Na začiatku je veľa zbytočného textu, ktorý pripomína, čo sa stalo v prvom diely. Niekedy sa to zíde, ale keď čítate knihy po sebe, je to dosť otravné. Niektoré veci sú tam stále dokola vysvetľované a pritom by sa mohli autorky zamerať aj na zaujímavejšie veci.  Po neúspešnom dni rodičov, musí Zoey riešiť to, ako povedie svoj prvý obrad. Pomedzi to stíha chodiť do školy, zachraňovať ľudské životy, flirtovať s tromi chlapcami (tých by som označila ako: bývalý, budúci bývalý a nedosiahnuteľný), zazrieť ďalšieho “ducha“, ísť do mesta na nákup... Ja by som na to potrebovala minimálne dva týždne, ale super Zoey to zvládne za jeden deň. Áno, čas je jeden z aspektov, ktoré mi v knihe vadia. Celá kniha sa udeje v troch dňoch.

Plus dávam za stúpajúcu záhadnosť. Pekne sa to v knihe zauzľuje a napätie stúpa. Mŕtve mláďatá sa zjavujú a začínajú umierať ľudský chlapci. Vyzerá to na útoky upírov a preto je škola noci podozrivá z vrážd. Plus dávam za prírodné náboženstvo a bohyňu. Je to perfektne zapojené do deja. Obrady mesačného splnu, privolávanie živlov, všadeprítomná bohyňa. Mne to príde veľmi uveriteľné a páči sa mi to. Bolo by celkom zaujímavé otvoriť niekedy vlastný kruh. Plus dávam za to, ako je poňaté samotné upírstvo. Každé mláďa má tetovanie, je citlivé na svetlo, ostal mu krvný obeh, kým nie je úplne premenené nepotrebuje piť krv a niektoré disponuje zvláštnou schopnosťou, čo je darom od bohyne. 
Kniha sa mi veľmi páčila. Je písaná sviežim štýlom, čo bude možno starším čitateľom vadiť. Ale sú to mladí ľudia, tak prečo by sa mali vyjadrovať dospelo a zložito? Zoeyna povaha je komplikovaná a mnohokrát situácie bez pomoci nezvláda. Najhoršie je, že si pomôcť nechce dať a tak začína mnohé zatajovať pred priateľmi. Radšej sa potajme spriatelí s ďalším mláďaťom, podvádza chalana, ale nerobí s z toho ťažkú hlavu. Nemá to ľahké, ale mohla by sa chovať aj inak. V kniha si pre nás autorka pripravila aj ďalšiu smrť. Bolo to veľmi smutné, ale perfektne opísané. Dokonca mi zvlhli oči.

Kniha sa nesie na tej istej vlne, ako predchádzajúca časť. Keď sa niekomu páčila tá prvá, určite ho zaujme aj druhá. No keď ste neboli spokojní s prvou časťou, tak druhú ani nečítajte. Zbytočne by ste sa rozčuľovali  a chceli knihu hodiť niekam ďaleko. Koniec bol mierne pritiahnutý za vlasy. Autorky tam chceli vniesť akciu, čo sa im aj podarilo, ale bolo to napísané až príliš neuveriteľne. Aj po treťom re-readingu sa mi kniha stále páči a je zaujímavé, že postavy, ktoré mi predtým pili krv, sú mi teraz celkom pochuti. Štyri vločky!

Astesia

pondelok 24. decembra 2012

Vianoce 2012

Predsa len sme sa dočkali Vianoc aj tento rok :) Prajem veľa šťastia, lásky, zdravia, pohody a kníh pod stromčekom. Nech je tento deň pre každého jedinečný a plný zážitkov =)



Astesia

sobota 22. decembra 2012

Konečne súťaž =)

Konečne nadišiel ten čas, aby som aj ja usporiadala súťaž. Blog už pár mesiacov existuje a nazbieralo sa aj zopár čitateľov. A presne pre vás táto súťaž je. Bez vašich komentárov a podpory, by blog nebol tým, čím je teraz. Chcela som ju urobiť aj tematicky, ale neviem sa rozhodnúť k čomu by som ju vyhlásila. Mala som na začiatku mesiaca meniny, prežili sme ďalší koniec sveta, blížia sa Vianoce... Možností je veľa, ale nazvem to len súťaž.

Je super, že sa tu preklikáva stále viac a viac ľudí. Dokonca som sa našla aj v nominácii u Stormy, v kategórii Zajko roka (ten, kto sa s pomedzi nových blogerov dostal najviac do povedomia ostatných), čo ma neuveriteľne potešilo a za to tiež vďačím vám, pretože ste ma nominovali. Prejdime teda k samotnej súťaži a jej cene.

Súťaží sa o knihu =>
Potešili ste sa? =)

Informácie ohľadom súťaže
# Každý bude mať len jeden vstup, aby ste mali rovnaké šance na výhru.
# Nemusíš byť môj nasledovateľ, ale poteším sa, keď sa pridáš.
# Súťaž je otvorená pre SR a aj pre ČR
# Súťaž je otvorená od dnes 22. 12. 2012 do 13. 1. 2013


Po vyplnení formulára ste zaradení do súťaže o knihu Šepoty ze záhrobí od Charlaine Harris. Výherca bude vyžrebovaný pomocou random.org
Prajem veľa šťastia

Astesia



On my wishlist *24



Meme má na svedomí Book Chick City. Každý týždeň uverejním jednu kihu, ktorúchcem mať na svojej poličke, alebo si je prečítať. Môžu to byť knihy staré, nové, očakávané...Proste knihy.

Vyliezla som z postele, aby som sa s vami spojila a pridala wishlist =)

O knihe viem veľmi málo. Myslím že ani recenziu som ešte neprečítala. V kníhkupectve som ju obracala v rukách a zapáčila sa mi anotácia a aj prvá strana, ktorú som si prečítala. Že vraj láska je vírus? Tak toto si musím prečítať. Uvažujem že po Vianociach si ju kúpim :) Uvidím podľa toho, aký bude Ježiško štedrý =)

Astesia

piatok 21. decembra 2012

I´m obsessed with...*1

Len tak sa motám po blogoch a aha čo som našla. Toto meme si ukradnem z blogu Knižní koutek ktorý si vedie Emily.L. Zapáčilo sa mi a tak budem prispievať. Úlohou je zverejniť hociktorú moju závislosť a pridať k nej krátky popis =) Tak smelo do toho Astesia :D

SHIKI

Je to anime od 15+, a som ním úplne posadnutá! Anime mám veľmi rada a toto zbožňujem dvojnásobne. Ešte ho zatiaľ nemám dopozerané a som zvedavá, že ako sa skončí. Jedná sa tam o nemŕtvych, čiže upírov! Dej je premyslený a postavy sú perfeknté! Či už vlastnosťami, alebo to, ako sú nádherne kreslené :) A úvodná pieseň no ach :D
Máte radi anime? =)



Prvý opening

Druhý opening

Astesia

utorok 18. decembra 2012

Dnes je ten deň D... teda vlaste U :)

Čo tým chcem povedať? Dnes som ráno vstala, bola v škole, mala pocit že odpadnem a spapala paralen. Po škole som išla do roboty. Bolo 13:00, keď som tam prišla. Prezliekla som sa, zapísala sa a začala robiť. Keď som sa tak prechádzala po predajni Panta Rhei, zrazu sa to stalo. Do oka mi padla červená kniha s čiernou ružou na obale a s čiernou obrubou strán. Zamrzla som a ostala stáť s otvorenými ústami. Konečne nám do predajne dorazila Upírska Akadémia.Už chápete prečo deň U? :D

Neskutočne som sa potešila a aj nálada mi stúpla. Celý deň som sa prechádzala okolo nej a brala ju do ruky. Pomedzi to obsluhovala zákazníkov a balila darčeky. Tesne pred záverečnou som si vybrala tú svoju UA. Ja viem že su všetky rovnaké, ale ja som sa aj tak prehrabávala v tej červono čiernej kope a hľadala tú pravú. Už ju mám pekne vystavenú na okennej parapete a neviem sa vynadívať. Neskutočne sa z nej teším =)

Máte ju už doma? :)

Astesia

30 Day Book Challenge *18

Meme od Kacennnka. Keždý deň iná kniha, každý deň sa o mne dozviete niečo viac =)

Deň 18. - Kniha,ktorú máš rada, ale si v rozpakoch, keď tomusíš povedať.

Nejako nie som v rozpakoch nikdy, keď ide o knihy. Uvažujem čo by som vybrala. Škola Noci, alebo séria Pád, alebo Monster High. Myslím že v tomto prípade vyhráva Monster High. Nie je totiž určená mojej vekovej kategórii, ale ja som sa do nej zbláznila. Veď čo, infantilnosť nie je nikdy na škodu. Len asi by som nemusela mať olepený diár a aj notebook Monster High nálepkami :D



Astesia


pondelok 17. decembra 2012

30 Day Book Challenge *17

Meme od Kacennnka. Keždý deň iná kniha, každý deň sa o mne dozviete niečo viac =)

Deň 17.- Najkratšia kniha, akú si kedy čítala

Pobavila som sa sama na sebe :D úplne mi vypadlo, že ja vlastne robím túto challenge. Tkaže najkratšia kniha? Ani neviem. Rátajú sa noviny? Alebo letáky z obchodu? :D Jediné čo ma napadá, tak sú knihy zo série Klub Záhad od Brezinu. Knižočky sú maličké a celkom čitatelné. Ešte pred pár rokmi, som ich rada čítala a plnila úlohy, ktoré vždy sprevádzali príbeh. Aj teraz mám na ne občas chuť. Sú milé a záhadné =)
Táto časť s názvom Duchovia vlkov, je moja najobľúbenejšia =)


Astesia


sobota 15. decembra 2012

On my wishlist *23


Meme má na svedomí Book Chick City. Každý týždeň uverejním jednu kihu, ktorúchcem mať na svojej poličke, alebo si je prečítať. Môžu to byť knihy staré, nové, očakávané...Proste knihy.


Nestíhačky :/ robota, škola, ale už čoskoro sa zase do toho naplno obujem :D len mi musíte dať čas a byť trpezliví. Mám brigádu v kníhkupectve, tak si viete predstavit, aká som nadšená :) a zároveň aj nešťastná, lebo ešte stále nám neprišla Upírska akadémia :/
Ale teraz k hlavnej témé.
Do dnešného meme som si vybrala knihu Draki :), každý deň na ňu pozerám a je pekná, a už som sa do nej aj začítala v predajni. Takže už si ju len požičať z knižnce :)

Astesia

streda 12. decembra 2012

Vášeň


Autor: Lauren Kateová
Názov: Vášeň
Séria:
Pád
Diel:
Tretí
Počet strán:
280 str.
Čítané v:
Angličtina


Vášeň bola moja prvá kniha, ktorú som prečítala v angličtine. Dlho som sa bála začať, ale nakoniec to stálo zato. Zo začiatku so  slovníkom a neskôr aj bez neho. Kto uvažuje, že začne čítať v inom jazyku, len smelo do toho. Ten pocit porozumenia v inej reči, bol pre mňa fascinujúci.

Pád začal temne, Súženie pokračovalo na slnečnom mieste a vo Vášni Luce cestuje po svojich minulých životoch. Je to akoby zbierka krátkych poviedok zhrnutých v jednej knihe. Keď potrebujete len spojivo medzi druhým a štvrtým dielom, úplne stačí, keď si prečítate zopár prvých strán a potom posledné dve kapitoly a epilóg. Ale keď chcete čítať, ako sa Luce a Daniel stretávali počas mnohých životov, na rôznych miestach a v rôznom čase, tak hurá na knihu.

Jednotlivé kapitoly vyzerajú nasledovne. Luce prejde cez oznamovateľa na nejaké miesto. Stretne sa z Danielom, rýchlo sa snaží pochopiť o čo ide a čo znamená ich láska. Sleduje ako zomrie a ako Daniel veľmi smúti. Premiestni sa na ďalšie miesto a dej sa opakuje. Jeden by si myslel, že po pár kapitolách ma to prestane baviť. Ale čím ďalej, tým som si to viac užívala. Luce ako zdravotná sestra, ako obyčajné ruské dievča, ako slúžka... Mnoho situácií.

Postáv bolo mnoho, ale zároveň málo. Luce, jej sprievodca minulosťou, a mnoho Danielov. To sú hlavný hrdinovia. Samozrejme v mnohých životoch sa objavuje postáv veľa, ale sú tam len na chvíľu. Záver knihy bol perfektný. Konečne som sa dozvedela, prečo vlastne stále musela Luce zomierať. A s kým sa stretla... Miestami som mala až zimomriavky.

Sériu som si veľmi obľúbila a na túto časť tešila obzvlášť. Veď kto by už nebol zvedavý na svoju minulosť? Stretla som sa aj s názorom, že táto časť bola zbytočná. Ale prečo? Kateová nám zodpovedala mnohé otázky z predchádzajúcich dielov a predostrela mnoho ďalších. Som zvedavá na poslednú časť. Či ich láska prekoná všetko a dokážu sa navzájom zachrániť. Tento diel hodnotím plným počtom vločiek.

Astesia

nedeľa 9. decembra 2012

Info a pár blábolov :)

Áhojtéé
Nastal cez víkend taký technický problém, pretože sa nám pokazil wifi router. Takže som sa nehlásila a ani nič nepridávala. Chcela som si aspoň veci do školy urobiť, ale bez netu to ide tažko. Čaká ma dosť roboty a neviem kedy najbližšie pridám článok, recenziu, alebo meme. Určite sa pokúsim stihnúť dumanie ktoré robí Syki. V poslednej dobe sa mi toho nakopilo trošičku viac ako som zvyknutá, ale nebojte sa myslím na vás a bude aj giveaway :))) takže sa máte na čo tešiť. Myslite aj vy na mňa, aby som sa nezbláznila a všetko postíhala :)

utorok 4. decembra 2012

Divergencia


Autor: Veronica Roth
Názov:
Divergencia
Séria:
Divergencia
Diel:
Prvý
Počet strán:
400 str.


Niektoré knihy sa dajú zrecenzovať ľahko, ale u niektorých to ide pomaly. Prečo? Táto kniha ma kompletne citovo vyžmýkala. Slzy, smiech, smútok, zdesenie a mojej duše sa dotkla veľmi silno. Preto je ťažké vyjadriť moje pocity slovami a nechcem celý článok len achkať. Pokúsim sa teda zhrnúť, čo všetko táto kniha v sebe má. Čítala som ju už druhý krát, pretože sa mi páči a chcela som si pripomenúť dej, aby som sa mohla vrhnúť na pokračovanie. 


Čím je kniha výnimočná? Je to dystópia, kde ľudia žijú vo frakciách a riadia sa heslom “Najprv frakcia, potom krv“. Frakcií je päť a to Sebazapieranie, Neohrozenosť, Harmónia, Otvorenosť a Informovanosť. Vždy po dovŕšení určitého veku si mladí dospelí vyberú frakciu, do ktorej chcú patriť. Po zvládnutí skúšky sa stanú členmi a už nikdy nesmú frakciu zmeniť. Po nezvládnutí skúšky sa stanú bezprizornými a to je niečo ako bezdomovci. Frakcie vznikli, aby sa predišlo konfliktom a vojnám. Dokáže takýto systém vydržať a potláčať ľudskú túžbu po nadvláde?

Postavy v príbehu nekráčajú po červenom koberci. Každá má iný a zaujímavý charakter a ich minulosť je niekedy aj krutá. Hlavná hrdinka menom Trish zmení frakciu a ocitne sa vo veľmi ťažkých situáciách. Nevie či môže niekomu veriť, spolieha sa poväčšine len sama na seba. Je šťastná že sa konečne môže sama rozhodovať a začať naplno žiť. No jej rozhodnutia majú mnohokrát neľahké následky, ale ona to postupne zvláda. Je to ozajstná bojovníčka a nie ufňukaná bábika. Obdivujem ju a chcela by som mať jej silu a odhodlanie.

Príbeh je veľmi napínavý a ponúka toho veľa. Počas a aj po dočítaní som sa zamýšľala, ako by to vyzeralo, keby niekedy aj náš svet, naše životy skončili v podobnom systéme. Mám rada v knihách lásku, ale úplne ju zbožňujem v akčných knihách. Tam ten cit nie je presladený, uplakaný a ani sentimentálny. Je jemný, krásny a veľmi cenný. Fandila som vzťahu Trish a jedného z najúžasnejších chlapcov, aký sa kedy v knihách vyskytol. Je nečitateľný a aj v láske k nej veľmi opatrný, ale tým je to krajšie. Mnohokrát sú skryté city silnejšie, ako tie prejavované.

Nechcem prezrádzať veľa z deja, pretože kto ste to ešte nečítali, tak si všetky zvraty a prekvapenia vychutnajte naplno. Chcete akciu? Dostanete ju! Chcete lásku? Kvalitné charaktery? Situácie pri ktorých vás bude mraziť? Zvrátený systém?  Ľudskú krutosť? Predpokladám že áno! V tom prípade chcete Divergenciu a neváhajte ani chvíľku, siahnite po nej a užite si čítanie!


Odporúčam ju prečítať každému! Aj keď nie ste milovníkom kníh, tak túto by ste mohli vyskúšať. Donúti vás premýšľať a možno sa na svet a ľudí okolo seba začnete pozerať inak. Jednoznačne dávam päť vločiek! Päť tých najväčších vločiek, aké len môžu existovať.


Astesia

nedeľa 2. decembra 2012

30 Day Book Challenge *16

Meme od Kacennnka. Keždý deň iná kniha, každý deň sa o mne dozviete niečo viac =)

Deň 16.- Najdlhšia kniha, akú si kedy čítala


Po dnešnom vyčerpávajúcom dni, pridám len toto meme :)

Najdlhšia kniha, akú som kedy čítala, je Harry Potter a Ohnivá čaša. Pozerala som to podľa strán na martinus.sk. Preklikala som všetky hrubé knihy, čo som kedy prečítala a táto mala najviac strán. Je ich 712! To teda bolo perfektných 712 strán. Milujem Harryho, takže vždy keď to čítam, tak mi to trvá tak 4-5 dní maximálne  =)









Astesia

sobota 1. decembra 2012

On my wishlist *22


Meme má na svedomí Book Chick City. Každý týždeň uverejním jednu kihu, ktorúchcem mať na svojej poličke, alebo si je prečítať. Môžu to byť knihy staré, nové, očakávané...Proste knihy.


Dnes:

Dôvod: Už len pár dní! Neskutočne sa teším! Konečne ďalšia upírina do mojej poličky :)))) Hurááááá


Astesia