Stránky

nedeľa 22. septembra 2013

Anime, ktoré som videla *1

Rozhodla som sa, že raz za čas pridám článok o anime, ktoré som videla. Pridám vždy nejaký obrázok, obľúbený opening/ending song a slovne zhodnotím, čo sa mi páčilo a čo nie :) Milovníci anime bavte sa a tí, ktorí ešte nesledujete žiadne, si možno nejaké vyberiete... :)

SHIKI
Obsah: Upír, Vampýr, Nemrtvý všechny tyhle pojmy je možné slyšet všude, ale slyšeli jste někdy o pojmenování Shiki? Je to další pojmenování pro tyto tvory noci. Yuuki Natsuno bydlí v malém městě jménem Sotoba, do které se přistěhovali z velkoměsta. Shledává Sotobu velice nudnou a rád by šel studovat na školu do města. Co ale bude dělat, když se do v nastěhovala nová rodina? Hned do panského sídla na kopci? Natsuno ví, že každý den ho sleduje nějaký stalker, ví přesně o koho se jedná, dívka jménem Megumi Shimizu. Leč jednoho dne záhadně zemře a příčinou smrti se ustanoví chudokrevnost. Natsuno se stejně nemůže zbavit pocitu, že ho pořád někdo v noci sleduje. Aby toho nebylo málo, tak umírá čím dál více lidí a místní doktor Toshio Ozaki s tím nic nemůže dělat. Místní mladý mnich Seišin Muroi se jedné noci ve svatyni setká se záhadnou dívkou, která se velmi zajímá o jeho knihy. Co všechny tyto události znamenají? Má to nějakou spojitost? Přežije vůbec někdo tuto epidemii, jestli to vůbec epidemie je? Na tyto a další otázka nám může odpovědět anime Shiki. (zdroj: shirai.cz)


Hneď na začiatok treba povedať, že toto anime je veľmi kruté. Veľa postáv v ňom zomrie a na konci som mala chuť ublížiť ľuďom pre ich hlúposť. Sotoba je malé mestečko, kde sa nič nedeje, a keď ľudia začnú záhadne chorľavieť, miznúť, zomierať a následne sa vracať, všetci sú z toho paf a chcú to rýchlo ututlať. Hrdinka Megumi, mesto neznáša a najradšej by z neho vypadla, nikto jej tam nerozumie a neuznáva jej vkus pre módu a samotný život. Zapáči sa jej Yuuki, ale ten si ju nevšíma, zaujíma sa len o seba, školu a nápad, ako sa raz dostať z mesta. Ich osudy sa nakoniec pretnú, ale tak, ako som to nečakala. Milostný príbeh nie je veľmi rozvinutý, je to viac zamerané na vyšetrovanie samotnej choroby a záhadných nemŕtvych/upírov/nakazených/shiki...na názve nezáleží, aj tak sú to podľa všetkých beštie, ktoré som si veľmi obľúbila. Toto anime je 15+ a má 22 častí. Počas nich sa všetko vysvetlí, a dostaneme sa až ku krvavému záveru. V moderných príbehoch treba upírov milovať, a nie zabíjať. Tu sú však krutý, treba ich zabíjať, no ja ich milujem. Príbeh sa mi veľmi páčil, aj keď sa mohol skončiť inak. Celkové hodnotenie 4, pričom maximum je 5. Našli sa tam momenty, ktoré by som zmenila.

Obľúbený opening: 

Aaaaa obrázoček :)

Astesia

5 komentárov:

  1. Hm, toto anime som nevidela, jediné, ktoré sledujem je Naruto :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naruta pozerá môj brat, ja som si k tomu nikdy nenašla cestu :D

      Odstrániť
  2. Ja som (včera) videla akurát tak prvé dva diely Okane ga nai :D Inak som pozerala tak Pokémonov kedysi, tých som zbožňovala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pokemoni su klasika :D a Okane ga nai zatiaľ nepoznám :)

      Odstrániť
  3. Vypadá to vážně úžasně! Dík za tip! :)

    OdpovedaťOdstrániť