Stránky

štvrtok 5. septembra 2013

I can be anyone... *27


Štvrtkové meme organizované mnou a E_V_E.
Vyber si knižného hrdinu: hlavná postava, vedľajšia postava, pes, mačka, duch,je to na tebe. Popíš čitateľom prečo si si postavu vybral/a. Vyber jednu jeho životnú situáciu (snažme sa nespoilerovať ;)). Staň sa zvolenou postavou a napíš čo by si na jeho mieste urobil TY.

Môj dnešný hrdina: Ky z knihy Dokonalý sen od Ally Condie

Dôvod: V prvej knihe som ho mala veľmi rada. No v druhej je ako úplne vymenený. Potom som sa ako tak do neho vcítila a začala rozumieť jeho činom, no spravil takú hlúposť, že klesol v mojich očiach takmer na dno.

Situácia: Po dňoch plných útrap v Priečnom reze (pustý kaňon), sa konečne objaví niečo, čo by mohlo každému pomôcť. No Ky sa to rozhodne zničiť a svojej láske sa o tom ani slovkom nezmieni. Bojí sa, že by si Cassia zvolila možnosť, s ktorou on nesúhlasí. Cassia to zistí a zúri.

Moja zmena: Kebyže som Ky a milujem Cassiu celým srdcom. Tak by som to neurobila. Ukázala by som jej o čo ide, aby mala možnosť slobodne sa rozhodnúť. Aj keď milujeme, neznamená to, že toho druhého vlastníme. Je správne, aby mal každý právo slobodne sa rozhodnúť.

Astesia


2 komentáre:

  1. Ky je zaujímavý prípad. V 1. dieli bol taký...neviem...záhadný. Celkom som si ho obľúbila, ale nejako extra dojem na mňa neurobila ani jedna postava, skôr ten Dokonalý svet. Takže som moc zvedavá na 2ku 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fakt si už musím prečítať dvojku, teraz som na ňu zvedavá :D

    OdpovedaťOdstrániť