Stránky

piatok 21. marca 2014

Nadpozemská

Autor: Cynthia Hand
Názov: Nadpozemská
Séria: Nadpozemská
Diel: Prvý
Pocity po dočítaní:Pééééknééééé :3

Clara je anjel... Teda nie tak celkom. Nie je dokonca ani polovičný anjel, ale až štvrtinový, ktorému sa hovorí Quartarius. Žije na zemi s mamou, ktorá je polovičný anjel a s bratom, ktorý má krídla tiež. Každý anjel má na Zemi nejaké poslanie a to Clarine sa začalo, keď dostala prvú víziu o chlapcovi, ktorého nepozná a ani len nebýva tam kde Clara. Pre svoje poslanie sa musí celá rodina presťahovať. Podarí sa jej splniť svoje poslanie?

Doteraz som čítala dve anjelské série a to Pád a Záblesk. Pád zbožňujem, Záblesk neznášam, no ani jedna z týchto dvoch nemala tak dobre premyslených anjelov, ako Nadpozemská. Autorka si na tom dala skutočne záležať a pripravila si prepracovaný anjelský príbeh.

Kniha je veľmi, ale veľmi sladká, no zároveň aj záhadná a napínavá. Autorka poteší dievčenské srdcia hneď dvomi chlapcami, ktorý sa motajú okolo Clary. Christian a Tucker, obaja si ma niečím získali, ale obaja ma aj poriadne zlostili. Zrejme budem faninka Christiana. Clara sa musí venovať poslaniu a nenechať sa rozptyľovať mužnými telami. Čo sa stane keď zlyhá? A čo pred ňou mama tají? Sú okolo nej aj iný anjeli? Sú všetci anjeli dobrí? Aké tajomstvo skrýva Clarin brat?

Koniec knihy ma prekvapil. Vážne netuším, ako to bude celé pokračovať. Počas čítania som sa bavila a kniha ma celkovo prekvapila. Čakala som niečo podobné ako Záblesk a  veľmi sa mi do toho nechcelo. Clara je šikovná, inteligentná a má aj skvelých priateľov. Pre mňa je kniha obrovským prekvapením a dávam plný počet vločiek.

Astesia

8 komentárov:

  1. Po knižke som dlhšie pokukovala, no nakoniec som sa k nej nedostala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 1. díl se mi taky moc líbil. musím ale říct, že jsem si oblíbila Tuckera, na 100 %! :-) tohle byla moje první kniha s andělskou tématikou a opravdu velice se mi líbila, takže jsem se na pokračování vrhla s nadšením. ale mě osobně 2. díl zklamal velice, zato ten 3. byl SUPER na entou, takže určitě tato série za přečtení stojí ;-)

    pěkná recenze! a pokud napíšeš recenze i na další díly, určitě si je přečtu ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dvojku už mám prečítanú :) recenzia pribudne čoskoro :)

      Odstrániť
  3. Po knihe Záblesk som sa bála, že si budú knihy strašne podobné, no nakonie som bola prekvapená, že tomu tak nebolo . :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tucker forever!!!!!!!!!! moja láska, žiadny Christian 8D
    Táto kniha je super, strašne sa mi páči, jedna z tých lepších anjelských, aj zvyšné diely sú fajnové, ale 1tka sa mi páčila najviac 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale oni sú obaja chrumkaví :D Len Tucker sa občas správa ako drevo -_-

      Odstrániť
    2. Ale to jeho randenie s Clary, to bolo úplne že sladké, som si ho zamilovala 8D A Chris mi príde strašne tuctový, takých už bolo... 8D

      Odstrániť