Stránky

streda 5. marca 2014

Váhanie

Autor: Maggie Stiefater
Názov: Váhanie
Séria: Vlci z Mercy Falls
Diel: 2


Reakcia po dočítaní: Mooooje vĺčiky kráásne...fňuk.

Pokračovanie série Vlci z Mercy Falls ma očarilo. Myslela som si, že Sam a Grace budú mať konečne pokoj a budú šťastný. Namiesto užívania si jeden druhého musia vyriešiť prítomnosť nových členov vo svorke, ktorých priviedol Beck. Tí vlci/ľudia si zmenu vybrali dobrovoľne, ale teplota vzduchu stále kolíše a sú nevyspytateľní.

Prvá kniha bola písaná z pohľadu Grace a Sama. V druhej nám pribudli aj nový vlk Cole a Isabel, ktorá je kamarátkou Grace. Autorka nás pustila do hlavy až štyroch postáv a zvládla to bravúrne. Vôbec som sa v tom nestrácala a vždy som vedela o kom čítam. Každý z hrdinov je iný a jedinečný. Veľmi sa mi zapáčil Cole. Bol síce drsný, mal ťažkú minulosť tváril sa ako necitlivý hlupák, ale stále bol priami a úprimný. Celkovo sa mi táto štvorica veľmi páči.

Tento príbeh je plný krásnych opisov. Takmer som cítila aj vôňu prostredia v ktorom sa príbeh odohrával. Príbeh nie je komplikovaný, príjemne sa číta a celá vlčia tematika je perfektne vymyslená. Veľmi mám rada knihy s vlkmi. Každý má svoje problémy, každý pred niečim uniká. Spôsobov je mnoho, líšia sa od povahy človeka, ale cieľ máme všetci rovnaký. A tak je to aj v knihe. Myslím, že každý tam nájde kúsok seba.

Dozvedáme sa viac o "chorobe" ktorá v chladných teplotách mení ľudí na vlkov. Nové zistenia však ohrozujú Grace a keď nič neurobia, všetko môže dopadnúť veľmi smutne. Ľudia sa vlkov stále boja a chcú ich pozabíjať. Láska v príbehu je veľmi silná, krásna a dokáže človeka aj napriek všetkému čo sa tam deje upokojiť. Nechápte to tak, že je to strašne presladené a v jednom kuse si tam len vyznávajú lásku. Práve že je to ten typ, ktorý netreba stále slovne pripomínať, ale je ju proste cítiť.

Ukončené to bolo samozrejme v tom najlepšom, trošku som sa dorevala, ale bolo to také smutné no zároveň plné nádeje. Rozhodne to odporúčam každému, kto čítal prvý diel a kto ešte nie, tak nech si ho hneď prečíta. Dávam všetky vločky.


Astesia



2 komentáre:

  1. Juuuj, back from death! 8P
    Na knihu sa už dlho teším, len sa neviem k nej donútiť nejako 8D ale keď vravíš, že je super, tak ju posúvam v rebríčku vyššie 8P

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Táto trilógia je úžasná. Už som ju dočítala a veľmi veľmi som si obľúbila vlky ;)

    OdpovedaťOdstrániť