Stránky

utorok 29. júla 2014

Tieňom pobozkaná

Autor: Richelle Mead
Názov:
Tieňom pobozkaná
Séria:
Upírska Akadémia
Diel:
Tretí
Pocity podočítaní: ... No ... Som zmetená, neviem či mám smútiť, alebo dostať zo seba zákerný smiech.

Upírska akadémia je najlepšia séria o upíroch na svete. Upírska akadémie ja úžasná. Och, Rose je jedna z najlepších ženských postáv a ešte k tomu neuveriteľne úžasný Dimitri. Toto sa ozýva po celom svete od fanúšikov akadémie a mne sa chce z toho občas zvracať. Niekedy rozmýšľam, čím je séria tak populárna. Podľa mňa je priemerná a existuje kopec lepších kníh. Toľko môj názor k tomu ošiaľu okolo Upírskej akadémie.

Po udalostiach z predchádzajúceho dielu, smrti kamaráta, zabitia strigojov, sa hlavná protagonistka Rose aj s ostatnými, vracia na Akadémiu sv. Vladimíra. Tam sa pre Rose a ostatných končiacich adeptov na strážcov, začína prax. Každému bude pridelený moroj a budú ho chrániť, pričom musia čeliť útokom od dospelých strážcov, ktorý budú akože predstavovať strigojov.  Táto časť v knihe ma pobavila, bolo to pekné osvieženie pomedzi všetky tie smutné dialógy o minulosti. Autorka ma konečne zaviedla aj na kráľovský dvor, ktorý je nádherný, aj keď dôvody návštevy neboli dovolenkové. Vyšlo najavo, že starý nepriateľ je stále na slobode a treba ho odsúdiť. Po odchode z kráľovského dvora (v polovici knihy), sa dej konečne rozbieha a začnú sa diať veľké veci.

Rose vidí duchov a zjavuje sa jej  Mason! Chce sa jej pomstiť, alebo ju pred niečím varovať? Dokonca jej Adrian (ó úžasný Adrian) tvrdí, že  má temnú auru, čo nie je vôbec dobré. Puto medzi Rose a Lissou, to ako ju vrátila raz dávno do sveta živých a Rose sa tak stala tieňom pobozkaná, je perfektne premyslené a páči sa mi. Konečne som si zvykla na Rose, ako hlavnú hrdinku a aj jej povahu, v predchádzajúcich dieloch ma privádzala do šialenstva, ale už je to lepšie. Lissu zbožňujem a taktiež Christiana a Adriana. No a Dimitri, radšej pomlčím... No nemusím ho. To čo si autorka pre hrdinov pripravila, bolo ťažké. Čo vlastne pre Rose znamená byť tieňom pobozkaná? Prečo chodia poniektorý moroji po škole dobitý? Kto im ubližuje? Akoto že Rose vidí duchov? Je snáď možné, že štíty okolo školy sú narušené? Kto za to môže?


Tento diel sa mi zatiaľ páčil najviac, bol akčný, aj smutný, aj vtipný aj záhadný... No aj tak to nebolo stopercentné. Ako všetci na sériu skladajú ódy, tak ja od nej očakávam oveľa viac a preto si to plné hodnotenie odo mňa nevyslúžila. Aj keď koniec stál za to! A tá posledná kapitola, ach. Ako toto bude pokračovať, si neviem predstaviť, ale v každom prípade sa neskutočne teším.

Astesia


1 komentár:

  1. Ja to zbožňujem 8D Upíri + Rose ako hrdinka + DImitri, ach 8P ...ja to mám moc rada, tiež sa mi tento diel páčil najviac 8) A hot scéna na konci ma dostala 8D Len neviem, ako mohla potom ešte tak bojovať, no ja by som bola vyčerpaná 8D

    OdpovedaťOdstrániť