Stránky

utorok 21. júla 2015

Magická príťažlivosť

Autor: Jaime Reed
Názov: Magická príťažlivosť
Séria: Kronika Cambion
Diel: Prvý
Pocity po dočítaní: Noooo, takéto knihy ja môžem :3

Samara (už len to meno ma zaujalo), brigáduje v kníhkupectve, aby si zarobila na nové auto. Touto vetou začína anotácia. Nuž, aj ja by som chcela brigádovať v kníhkupectve, kde by som si dokázala zarobiť na auto. V tom kníhkupectve pracuje aj chlapec (nečakané), ktorý priťahuje všetky ženy v okolí, má fialové oči, hovoria o ňom v superlatívoch, ale Samarou to vôbec nepohne. Stále sa na ňu díva a aj ona na neho. Vidí ako okolo neho na dennom poriadku odpadáva nežné pohlavie, ale ju to stále nezaujíma. Jej odolávanie sa zmení vo chvíli, keď spolu prehovoria a dlhšie sa zadívajú jeden druhému do očí. Zaberie to asi 40 strán, ale nebojte sa, potom ma to začalo baviť.

Ide o to, že autorka sa rozhodla zakomponovať do knihy nie veľmi bežnú tému o sukuboch a inkuboch a je to príjemné oživenie už mnohokrát použitej dejovej línie. Spomínané stvorenia sú vlastne akoby démoni, žijúci hlboko v ľudskom tele a hovoria si Cambioni. S Cambionom sa musí človek narodiť a to dedičstvo sa predáva z generácie na generáciu. Áno uhádli ste, Caleb (ten s fialovými očami), je Cambion. Aby udržali svojich spolubývajúcich v pokoji, musia sa živiť ľudskými emóciami. Je to podobné, ako keby vysávali dušu, no nesmú človeka zabiť. Ak by začali zabíjať, stretne ich krutý osud a démon vo vnútri tela plne ovládne svojho hostiteľa.

Táto prvá časť má otrepaný dej. Zamilujú sa, samozrejme nemôžu byť spolu. Ale chcú byť spolu... a tak podobne. Zaujímavá je ale hlavná hrdinka. Nie je to žiadna hlúpučká slečinka ktorá plače že má strašný život. Normálne, mladé, sebavedomé a vtipné dievča, ktoré má priateľov, rodinu, záujmy a nemala potrebu otravovať ma svojimi depresiami. Ich vzťah síce napredoval rýchlo, ale dalo sa to vydržať a cukrovku som z nich nedostala. Caleb ma až tak nezaujal. Chýbalo mu niečo podstatné, aby sa pre mňa stal zaujímavým. Možno sa len autorka chcela viac venovať Samare a nechá mu priestor v pokračovaní. Páčilo sa mi, že do deja bola zatiahnutá aj Samarina rodina a to hlavne jej mama, ktorá si na vlastnej koži skúsila, aké je to byť súčasťou YAF aké je to viesť boj s nadprirodzenými silami.

Ku koncu to začalo naberať na spáde a aj niekoho spapali. Skončilo sa to tak všelijako a vôbec som to nečakala. Uvidím, ako to ovplyvní pokračovanie a čo nové sa dozviem. Celkovo som si knihu užila a vtiahla ma rýchlo do deja. Autorka má príjemný štýl písania, ktorý vedel aj nudnú pasáž urobiť zaujímavou. Dávam štyri vločky. Malo to svoje muchy a hlavne sa to miestami podobalo na iné knihy, ale celkový dojem je super.


Astesia


2 komentáre:

  1. VEru, kniha sa čítala rýchlo... Ale dvojka nebola nič moc. A čo počúvam o trojke, tak to nevyzerá, že by jej boli hviezdy naklonené... Jednotka sa mohla pekne uzatvoriť a všetci mohli byť šťastní :D ... Pekná recenzia :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dvojku už mám za sebou. Nebolo to AŽ také zlé :D No slabšie ako jednotka

      Odstrániť