Stránky

utorok 1. januára 2013

A takto vyzeral rok 2012


Rok 2012 je za nami a tak je čas pozrieť sa na to, ako vyzeral. Kníh som prečítala hodne a každá na mňa zapôsobila inak. Vytvorila som zopár kategórií a do každej zaradila jednu knihu. Mnohí si určite len prečítate názov kategórie a pozriete sa na obrázok knihy, ktorú som vybrala :D Mojím blábolom sa venovať nebudete, ale aspoň zistíte, ktorá kniha sa mi páčila, ktorá naopak nie, ktorá bola smutná, mala peknú obálku... Takže to rýchlo prebehnite a venujte sa iným činnostiam.
Najlepšia kniha
Meno Vetra– Jednoznačne najlepší knižný zážitok. Kniha bola hrubá a obávala som sa, či bude mať autor o čom písať, ale obavy boli zbytočné. Príbeh je premyslený až do posledného detailu a je vážne nádherný. Do knihy som sa perfektne vžila a odporúčam ju každému.






Najhoršia kniha
Záhrobie– Príšernosť... Určite má kniha aj fanúšikov, ale ja ním veru nie som. Nudné, nepremyslené, hrozné charaktery... Nejdem ju ďalej przniť.
Najväčšie prekvapenie
Inkarceron- Toto bolo fakt prekvapenie! Na knihu boli väčšinou negatívne ohlasy, ale mne sa páčila. Páčilo sa mi prostredie, postavy, myšlienka a celé to bolo perfektne premyslené.





Najväčšie sklamanie
Krvavá ruža- Na zakončenie série o Strážcoch, Ochrancoch, a Stopároch, som sa veľmi tešila. Možno keby som toľko od knihy neočakávala, nebola by som sklamaná. Lenže autorka urobila v deji také veci, že sa mi to vôbec nepáčilo a mnohé si mohla odpustiť.







Najočakávanejšia kniha
Divergencia – Keď som sa o tomto kúsku dozvedela, veľmi som po ňom túžila. Spomínam si, ako som stepovala v kníhkupectve a nevedela sa rozhodnúť, či si knihu kúpiť, alebo nie. Nakoniec som odtiaľ odchádzala s pocitom, že zhorím v pekle, pretože som si kúpila ďalšiu knihu. Kúpa sa oplatila a už mám doma aj Rezistenciu. Tá bola tak isto veľmi očakávaná, ale ešte som ju nečítala.






Najlepšia séria ukončená v roku 2012
Zlodejka duší- Tak táto séria je moja srdcovka. Nie je to nič náročné, ale oddychové, zábavné a aj miestami napínavé. A jej ukončenie bolo úplne intergalaktické! To ste sa určite dočítali v recenzii.








Nová séria objavená v roku 2012
Záhrada večnosti- O tejto sérii som sa dozvedela v roku 2012 a prvú časť som dostala na narodeniny. Okamžite som si ju obľúbila a kniha patrí medzi najlepšie knihy prečítané v tom roku.








Najlepší hlavný hrdina
Kvothe- Najlepší hrdina! O takej postave som nečítala veľmi dlho a veľmi som si ho obľúbila. Kvothe je inteligentný, vtipný, šikovný... On je hrdina roku 2012. To, čím si prešiel, by nezvládol len tak niekto. Spoznala som sa s ním v knihe Meno Vetra.








Najlepšia hlavná hrdinka
Trish- Toto to je tak silné dievča, že to nedokážem ani vyjadriť. Pochybujem, že by som zvládala to, čo zvládla ona. Je to môj knižný vzor pre rok 2012. Byť divergentná, nie je ľahké.








Zlatíčko
Ky- Och áno. Ky z knihy Dokonalý pár. Chlapec, s ktorým by som chcela stráviť život! Dotkol sa mi srdca a má väčšinu vlastností, aké by mal mať môj vysnívaný chalan.








Dievča, čo mi pilo krv
Bethany- Z kníh Záblesk a Záhrobie. Neskutočne mi vadila. Jej rozhodnutia boli zlé, správanie hrozné. To dievča si nezaslúži byť anjel. Robí tejto rase len hanbu.









Chlapec, čo mi pil krv
Linden- Postava z knihy Pasca. Ja viem, že bol manipulovaný, ale aj tak mohol byť iný. Pripadá mi ako ťuťko. Ničím ma nezaujal a mohol sa správať inak. Či už k manželkám, alebo voči otcovi... Nie, Linden sa mi veru nepáči.








Najromantickejšia kniha
Vášeň- To bolo také sladké, ako Luce prechádzala minulými životmi. Vždy hľadela na seba, ako počas všetkých reinkarnácií milovala Daniela. Presladené a krásne.









Najakčnejšia kniha
Divergencia- Uf, tak toto bola šialená jazda. Boje, nebezpečenstvo, zbrane, vraždy, odvaha, nebojácnosť a do toho všetkého ešte aj láska! No to ma teda podržte!









Najsilnejší moment
Dokonalý pár- Tu by som vybrala momenty dva. 1. keď , Ky učil Cassiu písať. To bolo krásne opísané a na mňa to silno zapôsobilo. 2. záver knihy, pretože to bolo neskutočne silné ukončenie a dohnalo ma k niekoľko minútovému vodopádu sĺz.








Najsmutnejší moment
Vášeň- Luce stále videla ako počas mnohých životov zomierala v Danielovom náručí. To bolo tak smutné...:(








Najvtipnejší moment
Zlodejka duší- Jednoznačne najvtipnejšia kniha,a aj séria. Nie raz som sa nahlas smiala :D









Najkrajšia obálka
Dokonalý pár- Treba k tomu nejaký obkec? Myslím že nie!










Najhoršia obálka
Modrý mesiac- Nie, nie, nie... toto mi vážne nedávajte pred oči.











Tak čo? Došli ste až na koniec?:) Ak áno, tak sa ešte dozviete mená troch najlepších kníh ktoré som prečítala. Meno vetra, Divergencia, Dokonalý pár. Ako štvrtá by nasledovala Pasca. Tento rok sa mi dostali do rúk naozaj skvelé knihy =)

Astesia

8 komentárov:

  1. Veľmi pekný zoznam 8)
    Inkarceron je super, ja som čítala skôr pozitívne recenzie, má to zaujímavý námet, chcem 2ku 8P

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je pravda, že tenhle rok vyšlo opravdu dost dobrý titulů. :) Většinu knih z tvého seznamu jsem nečetla ale pár z nich jo: Liden mi taky pil krev jak něco. Přišel mi jako takový vychrtlý a otravný malý chlapíček. Paranormály jsem četla jen jedničku ale někdy v budoucnu bych si chtěla přečíst i další díly- doufám, že se mi budou líbit jako tobě. :) Divergence! *.* Já.Tu.Knihu.Chci.Jasné?! :D :D :D Andělé a celá Luce je pro mě až moc přeslazená áále plánuji si přečíst druhý díl. :D Doufám, že se z toho nezblázním. :D Smečka- první díl mě celkem zaujal ale nějak nemám chuť číst další díly. A nakonec Dokonalý pár (další kniha, o které něco vím :D)- chci si ho přečíst ale není to nějak zvlášť důležité. Kdybych měla čas tak se na něj ale určitě podívám.. :D

    Díky za připomenutí dobrých titulů! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S opisom Lindena presne súhlasím:) No presladená Luce :D ale keď ono je to také krásne.Jedno veľké klišé za druhým, ale mne sa knihy veľmi páčia. Akurát som začala čítať poslednú a tak sa neviem dočkať rozuzlenia.

      Odstrániť
  3. Dokonalý pár bol naozaj super, rovnako ako aj Meno Vetra. Priznám sa, že Divergenciu som ešte nečítala, ale na moju obranu už dosť dlho ju zháňam a stále nič :D
    Dúfam, že aj tento rok bude taký dobrý na knihy ako bol aj 2012 :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V to dúfam aj ja :) niežeby bolo kníh málo, ale ja chcem stále niečo nové :D Juuuj a Divergenciu si mala pýtať od Ježiška =)

      Odstrániť
  4. Ja som prečítala aj tvoje "bláboly" ako si to nevýstižne nazvala.:) Zaujímavý rebríček, nesúhlasím vo všetkom, ale úplne si vystihla Divergent, Krvavú ruu, Lindena, Kvotheho...:D Jo a aj ten posledný moment Matched bol dosť vražedný.:D
    Som zvedavá, ako sa ti bude páčiť Rezistencia, mne sa páčila menej ako prvý diel, ale v tomto sa názory strašne líšia.:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rezistencia príde na rad hneď,keď dočítam Poslednú sladkú časť o Lucinde a Danielovi =) Jee a je super že niekto vidí tie diela podobne ako ja :)

      Odstrániť