Stránky

utorok 22. januára 2013

Espressologie

Autor: Kristina Springerová
Názov: Espressologie
Počet strán: 192 str.

Čím začať? Kniha je krátka a veľmi čitateľná. V poslednej dobe sa len učím, ale našla som si čas aj na čítanie a som veľmi rada, že som prečítala práve túto. Konečne jednoduchý romantický krátky príbeh, doslova prevoňaný kávou. Nesmierne som si pri ňom dokázala oddýchnuť a nemusela som rozmýšľať, čo sa vlastne deje.

Jane je mladá študentka, ktorá pracuje v kaviarni. Jej úlohou je zaznamenať objednávku a pripraviť zákazníkovi kávu. Nie je to nič náročné a ju to celkom baví. Začne si robiť poznámky o káve a type ľudí, podľa toho, akú si objednajú. Napadne ju, že ľudské duše môžu k sebe pasovať rovnako ako druhy kávy. Tak sa zrodí Espressologická poradňa a Jane pomôže ľuďom hľadať ich spriaznené duše.

V deji nie sú žiadne komplikované zvraty a celé je to také pekné. Jane sa dokonca dostane aj do televíznej šou a všetci okolo nej sú zadaní. No podarí sa nakoniec aj jej nájsť lásku? Alebo ostane bez nej a bude len párovať ostatných? Čo si pre ňu osud pripraví? Kniha je plná voňavej kávy a príjemných rozhovorov medzi ľuďmi. Miestami sa objaví aj charakteristika kávy a osoby, čo mňa veľmi bavilo. Škoda že tam nebolo rozpísané latte s čokoládovým topingom a v letnom období aj s ľadom. To je moje obľúbená, no nedozvedela som sa čo sa k nemu hodí, takže neviem, kto je moja spriaznená duša =)

Príbeh je veľmi jednoduchý a dokázala by som si to predstaviť ako film. Také niečo americké, romantické a v hlavnej úlohe by sa mohla napríklad ukázať Taylor Swift. Odporúčam knihu každému čitateľovi, ktorý má poobedie voľné a chce ho stráviť pri veľmi príjemnej knihe. Nezabudnite si samozrejme pripraviť aj kávu.

Za knihu ďakujem prudent.wolf, u ktorej som ju vyhrala =)

Astesia


6 komentárov:

  1. To znie skvele 8)
    Čo sa tam píše o mliečnom latté? 8P
    Knihu rozhodne chcem! 8)
    Pekná recenzia 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mliečne laté sa tam myslím nachádzalo, ale neviem čo o ňom bolo písané :D Hádam že nič zlé :D

      Odstrániť
  2. Taylor Swift? :D To fakt? :D Spieva síce dobre, ale neviem prečo, tú babu si vôbec neviem predstaviť ako herečku. Má celkom pekné videoklipy, ale vyzerá ako Barbie :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ju videla v zopár filmoch a sem by mi zapasovala :) Je taká jednoduchá a sladká :)

      Odstrániť
  3. Aach tuto knihu bych si velice ráda pořídila a samozřejmě přečetla. :) btw. skvělá kofeinová recenze :D :)

    OdpovedaťOdstrániť