Stránky

sobota 5. januára 2013

Vykúpenie


Autor: Lauren Kateová
Názov:
Vykúpenie
Séria:
Padlí anjeli
Diel:
Štvrtý
Počet strán:
296 str.

Tak a sme na konci. Na konci Lucinej dlhej cesty za láskou a tajomstvami. Jej reinkarnácie sa skončia, ale môže sa skončiť oveľa viac. Vykúpenie začína tam, kde nás nechala Vášeň. Lucifer chce zničiť všetko, čo sa vytvorilo od pádu anjelov. Luce je jediná, ktorá ho môže zastaviť a na ceste ju čaká nejedna prekážka a mnoho odhalených tajomstiev z jej minulosti.

Je známe, že som fanúšička séria a budem ju ochraňovať pred neprajníkmi. Finále série je dych berúce! Nebola to len romantická bomba, ale napínavý príbeh o záchrane sveta. Po prvých 50 stranách, som si kládla otázku, že čo chce autorka celých 300 strán vlastne rozoberať. Nemala som veľmi náladu čítať o achkaní sladkej hlúpej Luce. Lenže ona sa z krehkého dievčaťa zmenila na rozhodnú hrdinku. Konečne vedela zobrať veci do vlastných rúk a rozumne sa rozhodovať.

Honba za relikviami bola perfektná. Prepojenie akcie s anjelmi a s náboženskými prvkami, bolo perfektne premyslené. Postupne sme odhaľovali mnohé tajomstvá a kúsky z predchádzajúcich častí do seba krásne zapadli. Veľa krát som mala slzy na krajíčku, ale nakoniec sa mi ich podarilo zadržať. Chcela by som mať chlapca ako je Daniel. Jeho láska k Luce nemá hraníc. Stále jej dáva najavo, ako ju ľúbi. Tu by som povedala, že je rozdiel medzi láskou v knihách a láskou v realite. V knihe je láska dokazovaná a v realite, je to fakt. Je rozdiel cítiť, že vás niekto miluje a len vedieť, že vás niekto miluje.

Špekulovala som, o čom bude koniec a čo všetko vlastne kliatbu spustilo. Mala som mnoho myšlienok, ale ani jedna nebola natoľko prešpekulovaná, aby vystihla záver. Ostala som paralyzovaná a s otvorenými ústami, keď som na všetko prišla. Láskou sa všetko začalo a láskou aj všetko končí. Občas sa stane, že bývam záverom série otrávená, pretože autor už nevie ako ďalej a proste to ukončí. Tu sa mi to nestalo. Som spokojná s koncom. Čakala som síce niečo iné, ale to čo som dostala, vážne stálo za prečítanie.

Odporúčam milovníkom série a odporúčam aj tým, ktorí sa ňou nasilu prelúskali. Toto vás určite nesklame. Dalo by sa povedať, že je to oddychové čítanie, ale pre mňa nebolo. S napätím som otáčala strany a držala palce obrovskej láske! Nezáleží na tom, koho milujete, ale na tom, ako ho milujete.

Astesia



5 komentárov:

  1. Pekná recenzia 8)
    Možno sa kvôli tebe fakt pustím do tejto série 8P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada že sa páči recenzia :) a séria je krásna =)

      Odstrániť
  2. Zasekla jsem se u druhého dílu.. ale sérii určitě dočtu a ráda :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Druhý bol zvláštny :) recenziu na neho ešte nemám, lebo to potrebuje re-reading :) ale určite sa časom objaví

      Odstrániť
  3. Sériu milujem, ale koniec bol des! :D

    OdpovedaťOdstrániť