Stránky

štvrtok 21. marca 2013

I can be anyone... *24


Štvrtkové meme organizované mnou a E_V_E. dlajšia postava, pes, mačka, duch,je to na tebe. Popíš čitateľom prečo si si postavu vybral/a. Vyber jednu jeho životnú situáciu (snažme sa nespoilerovať ;)). Staň sa zvolenou postavou a napíš čo by si na jeho mieste urobil TY.

Môj dnešný hrdina: Zoey Redbirdová z knihy Škola Noci od P.C. Castovej a Kristin Castovej


Dôvod: Áno, je hlúpa ja viem :D Ale celkom ju mám rada. Dokonca sa stalo, že počas čítania kníh, som sa s ňou v mnohých veciach stotožnila. Veľmi sa mi páči, že ovláda všetky živly. Aj ja by som to chcela :) Bola by som potom neskutočná :)

Situácia: V druhej časti sa zomelie veľa vecí a Zoey sa rozhodne klamať a utajiť pravdu svojim kamarátom. To prinesie mnoho nedorozumení, problémov a nakoniec ju aj tak takmer všetci opustia a musí to dávať do poriadku.

Moja zmena: Nie, neklamala by som. Niekedy to je síce jednoduchšie, ale keď sa potom aj tak ľudia dozvedia pravdu, sú z toho len problémy a ťažko sa to napravuje. Celkovo nerada klamem a robím to len v prípade, keď by to druhej strane mohlo nejako pomôcť. Pravda býva krutá, ale klamstvo je nepríjemnejšie :/ Radšej byť spravodlivo odsúdený, ake falošne milovaný.

Astesia 

7 komentárov:

  1. Ona bude vedieť ovládať všetky živly? žúžo! Ja by som ocenila skôr jeden a poriadne ako napr. Zem - zbožňujem silu zeme! Vždy keď som čítala alebo pozerala film/seriál o prírodných živloch, tak u mňa vyhrávali hrdinky, ktoré ovládali Zem 8)
    napr. Cornelia z WITCH 8P
    Ale aj oheň je veľmi fascinujúci 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako si čítala tú prvú časť? :D veď už tam to bolo jasné :D Moje naj sú Vietor a Voda :) Oheň, no mám pred ním rešpekt :) a Zem ma nikdy nezaujala :D

      Odstrániť
  2. Tak ako mi v prvých knihách bola Zoey sympatická, tak mi okolo šiestej knihy prestala byť. Ale súhlasím s tebou, tiež by som v druhej časti kamarátom neklamala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som ju prestala mať rada už v tretej časti :D ale čítam to pre ten príbeh :) a vedlajšie postavy

      Odstrániť
  3. Neviem, ja už si ani nepamätám, čo sa tam stalo, mám za sebou už aj 9.časť :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Prečítala som siedmy diel a túto sériu som zunovala. Štve ma, že stále dookola autorka opakuje, čo sa dialo v predošlých dieloch, ako keby sme to nečítali, a tým vlastne zaberie veľa miesta. Pripadá mi to, ako keby chcela zakryť, že už tam nemá čo písať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej aj mne to vadí, ale momentalne si dávam rereading, elbo si vela nepamatam :D a chcem prečítať aj predurčenú :)

      Odstrániť