Stránky

piatok 16. mája 2014

Mesto popola

Autor: Cassandra Clare
Názov:
Mesto Popola
Séria:
Nástroje smrteľníkov
Diel:
Druhý
Pocity po dočítaní:
Heeeeeeej, toto čo bolo? A Simon???? Uf to bola  jazda.

Po závere prvej časti, som sa hneď musela pustiť do druhej. Po zistení že Jace a Clary sú príbuzný, ma skoro roztrhlo. Toto pokračovanie som zhltla za pár dní, ale neostala som o nič múdrejšia ako predtým. Vyskytlo sa mnoho komplikácií a ja mám takú tendenciu, že keď je už niečo moc skomplikované a všetko sa len kazí, tak mám chuť knihu zavrieť. Nezavrela som a pri čítaní občas chytala parádne nervy. Aj vám sa ježia chlpy dupkom, keď sa v hocijakej knihe objaví osoba, ktorá má pomenovanie Inkvizítorka?

Nikto nevie kde je Valentine, dolnosvetom sa šíria všelijaké správy o mŕtvych dolnosveťanoch, démonská aktivita prudko stúpa a nastáva chaos. Po útoku na mesto mĺkvych bratov sa šíri strach.   Jace sa dostáva do nemilosti Sesie a do New Yorku posielajú inkvizítorku, aby všetky udalosti prešetrila. Ej či mi tá babizňa liezla na nervy. A bohužiaľ nebola jediná. Jace, to bola pohroma! Neskutočne ma vytáčal, bol hrozne náladový, horší ako dievča. Stále bol šarmantný hrdina, ale privádzal ma do zúfalstva. Zato Simona som si užila v každej situácii a ešte ako ma prekvapil. Mojou najobľúbenejšou vedľajšou postavou sa stala vlkolačica Maia.

Autorka si na nás pripravila bláznivý kolotoč plný akcie a záhad. Veľmi sa mi páči, ako píše z pohľadu mnohých postáva a nesústreďuje sa len na jednu jedinú. Takto je to veľmi svižné a vieme aj o činnosti ostatných. Hlavne na konci knihy počas boja som si to preskakovanie pohľadov nesmierne užila. Autorka nás opäť vtiahla do sveta upírov, vlkolakov, bosorákov, tieňolovcov a tento krát aj do ríše víl a jej kráľovnou, ktorá je veľmi prefíkaná. Spojencov však treba hľadať všade, aby boli plány Valentina zničené.

Finálna akcia! To bolo niečo neuveriteľné. Démoni číhali všade, útočili zľava, aj zprava aj zhora, aj zdola. Miesto na ktorom sa bojovalo, bolo netradičné a ujsť sa dalo len ťažko. Akcia je výborne opísaná, až mi naskakovali zimomriavky. Do samého konca som bola v napätí a nevedela, ako to celé skončí. Výnimočnosť Clary a Jacea to celé okorenila.


Nemám ešte Mesto Skla, takže na pokračovanie a rozuzlenie všetkých tajomstiev si ešte počkám. Aspoň budem mať čas na strávenie a rozdýchanie všetkých informácií a zmien, ktoré som sa dozvedela. Hodnotím všetkými vločkami  a je to jedna z najlepších kníh, aké som kedy čítala.

Astesia


4 komentáre:

  1. No Mesto skla.. to máš ešte väčšie šoky, tak dýchaj kým môžeš :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musím už nabehnúť do obchodu :D Niežeby som nemala čo čítať, ale chcem to prečítať čím skôr, lebo potom zabudnem o čom to bolo :D

      Odstrániť
  2. podobné pocity po dočítaní ;) .. mesto skla je fakt "nářez":D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Blížia sa mi narodeniny, tak Mesto skla popýtam ako darček :3

      Odstrániť