Stránky

nedeľa 10. júna 2012

Zlodejka Duší

Autor: Kiersten Whiteová
Názov:  Zlodejka Duší
Diel:  Prvý
Počet strán: 352 str.

Evie (Evelyn) je mladé 16-ročné dievča. Pracuje pre organizáciu MAKNAB (Medzinárodná agentúra na kontrolovanie nadprirodzených bytostí). Pred svetom je samozrejme dobre utajená. Aké by to bolo, keby ľudia tušili, že sa medzi nimi pohybujú rôzne bytosti ako napríklad: Upíri, Vlkolaci, Víly, Strigy a mnohé iné bytosti ktoré poriadne nepozná ani sám MAKNAB? Pre Evie to už čudné nie je. Stretáva sa s nimi bežne. Je to jej práca.

Evie nemá rodinu, teda ak nepočítame pracovníkov MAKNAB-u. Do jej ôsmich rokov bola v mnohých pestúnskych rodinách. Jedného večera ju na cintoríne našli pracovníci MAKNAB-u a vzali so sebou. Odvtedy je jej prácou chodiť na rôzne miesta kam ju pošlú a značkovať nadprirodzené bytosti. Jej život je stále o tom istom až do jedného dna. Nadprirodzený začnú záhadne zomierať. Do centrály sa dostane nepovolaná osoba a sliedi v kancelárii. Je to chlapec menom Lend.  Organizácia ho zatkne.  Evie a Lend sa postupne do seba (ako to už v knihách býva) zaľúbia. Ich láska je jemná, opatrná a rozkošná. Aby toho však nebolo málo je tu ešte víly chlapec (vílko, víliak, víloš??!!) menom Reth ktorý na Evie skúša rôzne „víle ťahy“ aby získal jej srdce.

Mladému dievčaťu chýbajú v centrále rovesníci. Jej najlepšia priateľka je morská panna no nikdy nepočula jej skutočný hlas. Oddeľuje ich totiž hrubé sklo vodnej nádrže v ktorej sa nachádza a jej hlas je prenášaný elektronicky z počítača. Evie túži chodiť do školy, mať vlastnú skrinku, zúčastňovať sa školských plesov... Všetky tieto pre nás bežné záležitosti pozná len z jej obľúbeného seriálu. Túži sa dostať do skutočného sveta. Mohla by z MAKNAB-u odísť keby skutočne chcela? Dozvedieť sa kto v skutočnosti je a kam patrí?

Kniha sa číta veľmi príjemne. Dej ubieha rýchlo. Povedala by som že celé je to také rozkošné. Blonďavé dievča čo zbožňuje ružovú. V mnohých pasážach som sa pobavene uškŕňala. Je to taký paranormálny oddych, miestami akčnejší aj jemne romantický. Nič nie je uponáhľané.  Dávam jej štyri vločky z piatich.
                                     


1 komentár:

  1. ona sa volá Evelyn????!!! Hlavná hrdinka knihy, ktorú si chcem momentálne najviac prečítať sa volá rovnako ako ja??? 8DDD aká irónia (až na to, že ja som z mäkkým i) 8P

    OdpovedaťOdstrániť