Stránky

štvrtok 29. novembra 2012

Na krídlach fantázie *5

Rozhodla som sa zapojiť do jesenného špeciálu, ktorý si pre nás pripravila Syki.
Prišiel čas na posledný a najobľúbenejší svet =)

Si čarodejník Harry...


Obrovské ĎAKUJEM patrí Rowlingovej! Za to, že moje detstvo spravila zaujímavejším, za to, že mi ukázala aký je rozdiel medzi dobrom a zlom, ďalej za to, že dala postavám vlastnosti, ktoré sa aj na mňa nalepili a vlastne ďakujem, že ma vychovala.


Keď som prvýkrát počula o Rokforte, mala som približne 9 alebo 10 rokov. V televízore chodili samé reklamy na film Harry Potter a Kameň mudrcov. Nevedela som čo to je a dosť mi to prekážalo, pretože to na mňa pozeralo z každého rohu. No ale stalo sa to, že jedného dňa mi ocino povedal, že mám s ním ísť do kina. Tak sme tam šli a ja som ostala s otvorenými ústami. Spomínam si, že mi bolo hrozne treba na záchod, ale vydržala som do konca filmu.

Pár dní potom som bola u susedy a ona mala položenú na poličke knihu. Už vtedy som knihy čítala a tak som si povedala, že to vyskúšam. Požičala som si ju a doma skrývala, aby o nej rodičia nevedeli. Samozrejme na to prišli, ale nič nepovedali. Knihu som rýchlo prečítala, a chcela som ďalšiu. Nikto ich však nemal kúpené a tak som napísala list Ježiškovi. Ten rok ma pod stromčekom čakali prvé tri knihy. Zhltla som ich rýchlo a tak sa začalo veľké čakanie na ostatné diely.

Čarodejnícky svet ma úplne očaril! V jedenástich som dúfala, že mi príde list, ale nič sa nestalo. Veľakrát sa mi snívalo, že chodím na Rokfort, viem čarovať, mám super kamarátov a som šťastná. Dve moje kamošky boli potteromaniačky a často sme sa hrávali, že tam študujeme a naháňa nás Temný pán. Bolo to perfektné! Naša fantázia nemala hranice, ale problém bol, že sme boli tri a jedna bola ako Hermiona a druhá bola Giny. Ja som sa hnevala, lebo mi už nikto neostal. Vtedy sme nevedeli, že bude aj nejaká Luna a tak vymysleli, že ja budem ako Harryho sestra. Bolo to perfektné a dosť sme sa na tom nasmiali.


Knihy mi dali ozaj mnoho. Naučila som sa vážiť si rodinu a priateľov. Byť k ľuďom milšia a celkovo sa pozerať na svet inak. Najviac som zbožňovala Vianoce na Rokforte! To boli neskutočne nádherné chvíle a ten zasnežený Rokfort a darčeky, dobrodružstvá, zábava... no nedokážem to poriadne vyjadriť. Tento svet znamená pre mňa veľmi veľa. Mojou najobľúbenejšou rodinou je rodina Waeslyovcov. Neuveriteľne silné charaktery plné lásky! Zbožňovala som takmer každú postavu. Každá bola iná každá ma naučila niečo nové. Aj záporné postavy mali svoj štýl. Draco Malfoy bude navždy moja platonická láska. Bol krutý, ale keď som sa nakoniec dozvedela, že to čo robil, robil pre svoju rodinu, tak som ostala užasnutá. Keby som mala každej postave venovať aspoň jednu vetu, tak by ste to asi ani nedočítali do konca


Je to najkrajší svet o akom som doteraz čítala! Nikdy neoľutujem že mám knihy doma. Stále voňajú rovnako a ich obaly sú celkom poničené. Prečítané boli každá jedna mnohokrát. Najobľúbenejšia je Harry Potter a Polovičný princ, lebo tam aj Draco dostal veľa priestoru a v porovnaní s ostatnými bola temnejšia. Pátranie v mysľomise sa mi neskutočne páči. Kto by nechcel nazrieť do minulosti prostredníctvom spomienok iných? S Harrym som si toho užila veľmi veľa a som vďačná, že som mala možnosť zaobstarať si knihy. V ich stránkach sa skrývajú aj mnohé slzy, ktoré sa mi vykotúľali z očí...

A ešte taká pikoška na koniec. Viete kto je Astesia? Teda myslím odkiaľ mám to meno. Raz keď som blúdila po internete, bolo to už veľmi dávno, tak som sa preklikala na autorkinu  stránku a našla tam niečo ako obrovský knižný rodokmeň. No a pri mene Draco Malfoy bolo napísané meno Astesia (aspoň myslím, pretože to bolo naškrabané ručne a aj keď som to prečítala zle, tak mi to nevadí lebo to meno je nádherné). Zapáčilo sa mi a začala som ho používať úplne všade. A tak som sa stala niečo ako manželka Draca Malfoy (samozrejme len v mojej mysli), ale nebojte sa nerobím si na neho žiadne nároky a tak ho zbožňujte aj VY!

Ďakujem, že som mohla spoznať tento svet!



Astesia



5 komentárov:

  1. 8D aj som sa čudovala, kde som už narazila na tvoju prezývku 8D aj ja som videla rodokmeň 8P
    pekný článok 8)
    my sme sa ako deti s kamoškami hrali na Špiónky, čo chodili na FoxKids 8D Ja som bola vždy Sam - tá múdra 8D moc mi to neostalo 8P vtedy som ešte na knihách až tak nefičala 8D ale potom som mala svoje "som Hermiona" chvílky 8D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. iiii :D no aj ja som mala špionárske časi :D a bola som Alex :D

      Odstrániť
  2. Aach anooo! Harry má životní láska- ale vždy se mi spíš líbil Ron, jako postava v knize. :D Když jsem poprvé viděla jedničku hrála jsem si pořád na čarodejnici a chtěla jsem být jako Hermiona. No jo, bylo to skvělé a úžasné období. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ron to je zlatíčko :) veľmi sa mi páči jeho vzťah s Hermionou :) normálne mám chuť prečítať si niektorú časť :) alebo aspoň pozrieť film :)

      Odstrániť
  3. Som tak šťastný, že som urobil správne rozhodnutie, keď som sa obrátil na Dr. Adelekeho, ktorý mi pomohol získať späť svojho ex späť tým, že na neho vrhol milostné kúzlo. Jedným z najlepších rozhodnutí, ktoré som kedy urobil, bolo kontaktovať Dr. Adeleke, aby mi pomohol získať späť svojho milenca. Bol som život plný šťastia po tom, čo som kontaktoval doktora Adelekeho, pretože mi nielenže nepriniesol svojho milenca, ale tiež sa zamiloval pre seba viac jedinečný a vynikajúci. Ak potrebujete okoreniť svoj vzťah s väčšou láskou a pozornosťou, obráťte sa na Dr. Adelekeho na jeho e-mailovú adresu [aoba5019@gmail.com], zavolajte alebo Whatsapp ho prostredníctvom svojho kontaktu +27740386124 a byť šťastný, rovnako ako ja, vďaka Dr. Adeleke za tvoja skvelá práca.

    OdpovedaťOdstrániť