Stránky

streda 8. augusta 2012

Článoček na stredu *2



Ak nie každú, tak aspoň každú druhú stredu, budem písať rôzne články. Budú to moje postrehy, nápady a myšlienky :)

Piť či nepiť?

Myslíte si že je  to jednoduchá otázka? Odpovedáte, že piť sa predsa musí? Nenarážam teraz na žiadne malinovky, čistú vodu a dokonca ani na alkohol. Reč je o našich temných zlodejoch sŕdc. Ešte stále neviete? Napoviem vám. Sú to nočný zabijaci, čo sa ukrývajú v tieňoch. Striehnu na svoju obeť, zabijú ju a vychutnajú si každý dúšok opojnej tekutiny ktorý z nej dostanú. Sú hrozivý a nebezpečný. Keď chcete ostať nažive, vyhnite sa im inak sa rýchlo rozlúčite.....Och nie, čo to trepem? Upíry sú predsa neškodný, ligotavý, skutočne milujú ľudské dievčatá/chlapcov (nie ako zákusok). Dokonca pomáhajú ľuďom, nepijú ich krv (asi sú nejaký zdegenerovaný), záleží im na ich dobre. A tu sa naskytá už vyššie spomenutá otázka -Piť či nepiť?- Odpovedali sme si, že piť sa musí. Prečo potom niektorý autori robia zo zabijakov úbohé a depresívne tvory?

Variant A = Upír.
Temná bytosť nenávidiaca svetlo a pohybujúca sa v tieňoch. Aby dokázala prežiť potrebuje ľudskú krv. Ľudia sú len potrava. Občas snimi uzatvárajú nejaké spojenectvá, dokonca predstierajú lásku, ale len pre vlastný zisk. Sú bezcitný a na nikom im nezáleží. Zabiť ich je ťažké a aj potom mnohokrát vstávajú z hrobov. Najúčinnejšie spôsoby, podľa mnohých legiend sú: odseknúť hlavu, zapichnúť drevený kôl do srdca, spáliť, utopiť, vytiahnuť na slnečné svetlo... Je toho veľa. Čo legenda, to iná možnosť. Na ochranu pred upírom vám pomôže napríklad cesnak, alebo soľ. Ste dosť silný na to aby ste prežili stretnutie? Presvedčili by ste monštrum že mu môžete byť užitočný?

Variant B = Blpír (spojenie slov blbec a upír)
Dav šialených, kričiacich, svet nevnímajúcich tínedžeriek uteká za svojou ďalšou obeťou. Chlapec má smolu že je vyznávač gotického štýlu a chová sa zvláštne. Aj takéto prípady by sa dnes mohli stať. Prečo? Novodobí Upíry sú vykresľovaný nasledovne. Krásny, silný ochrancovia. Sú stvorený na to, aby sa zamilovali do ľudského jedinca a následne trpeli. Sú odlišnej rasy a preto nemôžu byť spolu. Upírovi nepomôže ani jeho schopnosť lesknúť sa na slnku, ani prazvláštne schopnosti, ani rady ďalších upírov, ktorým sa deje to isté. Má depku a nevie si rady. Ako Upír vegetarián sa nemôže ani rozptýliť zabíjaním ľudí. Dokonca nevie spáchať ani samovraždu. Jeho tajomstvo tiež dlho neostane tajomstvom. Rovno si môže na krk zavesiť ceduľku -som Upír a hľadám lásku na celý život-. Amen bratu, cítim s tebou.

Ktorý variant uznávate vy? Radšej Upír ako zabijak, alebo si ho pripevníte na vôdzku a on vás bude do smrti (do tej vašej samozrejme) ochraňovať? Ja som za zabijaka. A ak by ma raz nejaký chcel využiť, tak prečo nie? Vyskúšala by som to. Môj názor: Doprajme upírom toľko krvi, koľko sa im žiada. Z toho by mohlo vzniknúť aj nejaké hnutie. Trebárs UKIZ - Upírom krv, inak zošalejú. Hlásim sa ako prvý člen UKIZ-u. :D


Astesia

1 komentár:

  1. 8DDD tak to si teda naložila tým upírom 8DDD tieto tvoje články na stredu sa mi extrémne lúbia 8DDD

    OdpovedaťOdstrániť