Stránky

piatok 31. augusta 2012

Škola Noci 9- Ukážka

Tak a máme tu ukážku z ôsmeho dielu Školy Noci. Zdá sa, že príbeh o upírke Zoey a jej kamarátoch nemá konca. Príbeh je tak hrozný, nelogický, prehnaný, trápny... až ho zbožňujem. Dokážem pri knihách dokonale vypnúť a to občas vážne potrebujem. 4.9.2012 sa kniha objaví v kníhkupectvách. Obálka sa im opäť podarila. Všetky sú tak krásne farebné a mne spestrujú poličku.

Anotácia: Predurčená je deviatym pokračovaním série Škola noci. Zoey sa vrátila do tulskej Školy noci a znova musí čeliť Neferet, lebo tá čoraz väčšmi prepadá Temnote. Lenže na to, aby Zoey a jej priatelia získali podporu Najvyššej rady, treba Neferet usvedčiť. Bohyňa darovala Rephaimovi ľudskú podobu aspoň v noci, a tak konečne môže tráviť čas spoločne so Stevie Rae. Ale možno mu veriť? V snahe spôsobiť chaos Neferet privádza do Školy noci aj ostatné červené mláďatá a ľudí, ktorí majú upírom pomáhať pri podradnejších prácach. V Škole noci sa zjaví aj záhadný Aurox – krásny chlapec, ktorého vraj Neferet dostala od Nyx. V skutočnosti ho stvorili na to, aby sa stal kňažkinou smrtonosnou zbraňou. No Zoey v ňom prebúdza ľudskosť a v Auroxovi bojuje súcit s volaním Temnoty. Podarí sa odhaliť skutočnú tvár Neferet, kým zničí Svetlo? Môže Zoey ovplyvniť to, čo v Auroxovi uvidela cez jasnovidecký kameň, a zachrániť tak pred ním svojich priateľov?


Ukážka: 

Astesia

3 komentáre:

  1. hm, počula som, že deviatka je už o ničom, autorka to strašne naťahuje, tak neviem, čo mám od toho očakávať, ale nedá mi to nedočítať sériu, keď som zvládla osem častí :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tvrdí sa, že aj 6. 7. a aj 8. časť sú oničom. Vlastne to platí pre celú sériu. Ale mňa to baví. Veľmi rada čítam aj zlé knihy, pretože sa na nich neskutočne nasmejem. Škola Noci zo mňa vytrieskala už mnoho záchvatov smiechu. A ja verím že nesklame ani tentokrát. Určite pridám aj recenziu na každú jednu časť, ale to ich budem musieť najprv všetky znova prečítať :)

      Odstrániť
    2. my sa na tom s kamoškou tiež dosť nasmejeme, najlepšie je to čítať v anglčtine alebo češtine, tam sú také hloby, slovenský preklad je pri niektorých častiach dosť suchý, takže aspoň tá čeština alebo anglčtina tomu dodajú šťavu :D

      Odstrániť