Stránky

nedeľa 21. októbra 2012

Modrý mesiac


Autor: Alyson Noel
Názov:
Modrý mesiac
Séria:
Nesmrteľní
Diel:
Druhý
Počet strán:
318 str.


Prekvapivo prekvapivé! Prvý diel ma veľmi neoslovil, ale bola som zvedavá, ako to bude pokračovať. Siahla som teda po druhej časti a urobila som veľmi dobre. Dej začína veľmi sladučko. To je Ever sem, Damen tam. Drina je mŕtva a oni si konečne môžu užívať jeden druhého. Dokonca sa chystajú robiť TO. Ale Ever nevie či sa jej TO bude páčiť. Nie je to skoro aby robili TO? Vravíte si že mám problém s vyjadrovaním? Nie, nemám. Ale v knihe nenájdete napísané slovíčko sex. TOHO sa nedočkajú a prídu problémi.


Už som prečítala XY druhých dielov XY sérií a neviem prečo majú spisovatelia taký zvyk, že hlavný pár nejakým spôsobom rozdelia(samozrejme to platí len pre jeden typ príbehov). V tomto prípade nesmrteľný Damen ochorie! Ako môže byť niekto kto je nesmrteľný chorý?! Postupne slabne, stráca pamäť a zabúda aj na Ever. Tá je nešťastná, ale za každú cenu sa snaží prísť na to čo sa deje. Cestuje do Letozeme, kontaktuje starú známu, zisťuje a pátra, až kým sa nedozvie, že je tu možnosť zachrániť svoju rodinu. Musí si vybrať koho zachrániť a s kým chce ostať.


Ever sa som si obľúbila pre jej aktivitu. Všemožne sa snažila všetko vrátiť do starých koľají a zachrániť nielen Damona, ale aj kamarátov. Oproti minulej časti sa dosť vyvinula a nebola stále smutné uplakané dievčatko. Bála som sa najme toho, že bude chodiť ako zbité šteňa a na každého pozerať s prosbou v očiach “och poľutuj ma ja som také chúďatko“, ale Ever mi ukázala, že je žena hodná toho, aby som ju mala rada.


Niektoré fakty mi v knihe nedávali zmysel. Obaja sú nesmrteľní, ale len Ever si všimne, že niečo nie je v poriadku. Myslím si, že keď má Damen okolo šesťsto rokov mal by byť vnímavejší a nenechať sa oslabiť. Ku koncu začal dej značne slabnúť. Nepáčilo sa mi, kam sa až Ever dostala, ale nakoniec to autorka zvládla celkom obstojne. Koniec bol dosť krutý, ale byť na mieste Ever, tak by som ten tlak ktorému bola vystavená asi nezvládla a ostala schúlená niekde v kúte. A vlastne by som tak aj dosiahla viac, ako ona svojím hlúpym rozhodnutím. Ale každý robí chyby a keď ide do tuhého, snaží sa uveriť kadekomu.



Všimla som si že vzadu na knihe je vedľa čiarového kódu napísané 15+. Podľa mňa v knihe nebolo nič tak hrozné a môžu ju čítať aj o niečo mladší čitatelia. Dúfam že sa čoskoro dostanem k pokračovaniu. Modrý mesiac odo mňa dostáva 4 vločky. 


Astesia

6 komentárov:

  1. ja sa chystám na túto sériu, som zvedavá či ma osloví, lebo nejak extra sa mi do nej nechce 8D ale možno to bude takisto ako s Risknem to s punkerom 8D takže určite sa raz dostanem k tomu, aby som si TO prečítala 8D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zatail všetky knihy, ktoré som si prečítala vďaka tvojim recenziám, alebo wishlistu sa mi páčili =) Takže predpokladám že na Nesmrtelných si určite nájdeš niečo, čo sa ti bude páčiť :)

      Odstrániť
  2. ja mám dvojku už tiež doma z knižnice, tak som zvedavá, jednotka ma veľmi neoslovila a kamarátka len zalamovala rukami, že prečo som taký masochista, keď idem pokračovať s ďalšou knižkou, ale tak som zvedavá, aká bude, tak sa do toho čoskoro pustím :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď máš doma tak čítaj :) Kúpiť by som si túto sériu nekupovala, ale keď je možnosť ju z niekadial zohnať tak prečo nepokračovať? :)

      Odstrániť
  3. 4 vločky? To je celkom slušné. U mňa táto séria neboduje vôbec. Taký priemer.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno preto, že nemám prečítaných veľa kníh podobnej tejto :) A fakt to bolo oveľa lepšie ako prvá časť :)

      Odstrániť