Stránky

nedeľa 4. novembra 2012

Nikto nie je bez viny


Autor: Kiersten Whiteová
Názov: Nikto nie je bez viny
Séria:
Zlodejka duší
Diel:
Druhý
Počet strán:
352 str.

Druhé pokračovanie príbehu o mladej lovkyni paranormálnych bytostí začalo príšerne. Prvé dve kapitoly boli natoľko spackané, až som chcela knihu odložiť. Našťastie potom to opäť nabralo štýl, na aký som bola zvyknutá z prvého dielu. Evie konečne dostala to, po čom vždy túžila. Ale ak to už býva, po získaní vysnívaného priania, nie je spokojná. Život v škole vyzerá inak ako na Eastonskej strednej. Ani len vlastná skrinka ju nenapĺňa radosťou. Dokonca si musí privyrábať v reštaurácii a jej spolubývajúca je nadprirodzená bytosť, ktoré v minulosti značkovala a odchytávala.


Ako na zavolanie, do jej života opäť vpadne MAKNAB. Cíti že niekam patrí, akoby sa vrátila domov. Je to však len prvý dojem. Operácie sú katastrofálne, jej pridelený partner je hlupáčik a akoby toho ešte nebolo dosť, musí klamať. Cíti sa byť stratená, opustená a pokúša si nájsť miesto niekde vo svete a aj samú seba. Plány sa rozpadajú a zisťuje, že život je zložitý.

Celý čas pri čítaní som mala pocit, že mi niečo uniká. Akoby som vypadla z príbehu na konci prvej časti a v tomto pokračovaní sa už do toho nedokázala dostať. Veci z prvej knihy neboli zodpovedané a k nim sa pribalila ešte ďalšia kopa otázok. V poslednej štvrtine som zistila kde je problém. Celý dej sa príliš naťahoval. Autorka sa okľukou dostávala k tomu, čo nám chcela povedať. Keby táto časť vôbec nevyšla, a v trojke by bola obsiahnutá hlavná podstata tohto dielu nikto by si nevšimol, že knihy mali byť pôvodne tri a sú len dve.

Aj napriek tomu to Whiteová s perom vie a vyčarovala milý a vtipný príbeh o jednej blonďavej puberťáčke a jej problémoch s láskou, školou, vílami, upírmi, neustálim pocitom prázdnoty, túžbe po energii ostatných a vlastne s celým jej doterajším životom. Našlo sa aj zopár nudnejších pasáží, ale celkový dojem to nepokazilo. Dávam veľmi zaslúžené štyri vločky. Veľmi sa teším na posledný diel konečne sa všetko dozviem a možno sa z môjho milovaného vílieho chlapca vykľuje dobráčik.

Astesia


2 komentáre:

  1. och nie, vílí miláčik pôjde dúfam do pekla! prepáč 8D nemám ho rada 8D
    aj mne sa zdal ten začiatok divný, preto som tiež ubrala pol hviezdičky, miestami to bolo iba také zdĺhavejšie opisovanie dačoho, ale inak túto sériu milujem 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja tiež zbožnujem sériu :) teším sa na poslednú časť :)

      Odstrániť